Utleier


Dette er reglene for leieforhold, og alle leietakere og utleiere må bekrefte disse før det tillates leie. Avtaler om forlengelse av utleieforhold eller avtaler om leie som ikke går igjennom leiesykkel.no omfattes ikke av disse reglene og gjøres på eget ansvar.
Leie ut sykkel
Som utleier av din egen sykkel bestemmer du selv om du vil tillate utleie.
Og du kan blokkere perioder i kalenderen du vet sykkelen skal brukes selv. 
Det koster ingenting å legge ut annonse for dine sykler, men leiesykkel.no tar 15% av leiesummen ( minimum 10,- ) du får ved utleie. Laveste utleiepris er 50,-, og du velger selv om du vil tilby dag, ukes eller månedsleie. Du bestemmer også selv hvilken pris du ønsker å leie ut sykkelen din for, men riktig pris gir mer respons.
Som utleier plikter du å levere fra deg sykkelen i god stand, og klar til bruk. 
På samme måte som vi forventer at leietaker leverer fra seg sykkelen din i tilsvarende stand.
Skade på sykkel
Som utleier må du forvente normal slitasje på sykkelen og at dette dekkes inn av leiesummen.
Leietaker forplikter seg til fullt ut å erstatte ødelagte deler eller bekoste reparasjoner ved behov.
Leietager er også fullt ut ansvarlig for skader påført andre eller andre sin eiendom når sykkelen disponeres.
Alle som har annonse på leiesykkel.no får spesialtilbud på Bikefinder ( www.bikefinder.com ) som inkluderer tyveriforsikring fra Gjensidige. Har du en kostbar sykkel bør du vurdere å kreve depositum, se eget emne under.
Overlevering
Sted og tid for overlevering av sykkelen avtales direkte mellom utleier og leietaker når betalingen er bekreftet. For å redusere risikoen for tyveri anbefaler vi deg ikke å legge adressen din tilgjengelig når du lager en annonse, men det er påkrevd at du velger sted/by. Et utleie døgn er 24 timer.
Når det er avtalt utleie kan du selv velge om du vil at leietaker henter sykkelen hjemme hos deg selv, eller avtale å møtes på en cafe eller hotell. Å by på en kopp kaffe kan fort gi deg en ny venn.
Dersom du som utleier bryter avtalen med leietaker vil utleier bli krevd for 50% av leiebeløpet som erstatning til leietaker. Utleier som ikke oppfyller avtaler kan og vil bli fjernet fra leiesykkel.no.
Betaling
Leietaker blir trukket leiesummen når vedkommende bestiller leie av din sykkel.
leiesykkel.no overfører leiesummen ( med fradrag for 15% gebyr ) innen 3 dager etter leieforholdet er startet. Dette gir sikkerhet til leietaker at sykkelen utleveres etter avtale. Pengene kan overføres rett til din bankkonto, men dette krever at du legger inn din bankkonto i internasjonalt format ( IBAN ). Du finner din internasjonale bankkonto her. 
PayPal
Vi benytter PayPal som betalings verktøy, de er en ledende global betalingstjeneste med over 192 millioner brukere over hele verden. De tilbyr kostnadsfri etablering av konto, og man kan enkelt knytte betalingskort til sin PayPal konto. Som utleier er gebyrene PayPal tar inkludert i vår andel på 15% av leiesummen.  
Depositum 
Som utleier kan du kreve depositum av leietaker. Har du en sykkel som er veldig kostbar kan dette være lurt. Det er viktig at du beskriver denne forventingen i annonseteksten, og helst antyder sum. Leiesykkel.no involverer seg ikke i dette, slik at avtale om depositum gjøres direkte mellom utleier og leietaker.
Regler for kansellering av bookinger:
Ved kansellering av en bestilling 5 dager før booking returneres hele leiebeløpet.
Ved kansellering av en bestilling 2-5 dager før booking returneres 50% av leiebeløpet.
Ved kansellering av en bestilling mindre enn 2 dager før booking returneres ikke leiebeløpet.
Tips til annonser
- Ta skikkelige bilder av sykkelen din. Ikke bruk produsent bilder.
- Sett en realistisk pris i forhold til sykkelens verdi.
- Beskriv sykkelen godt og husk å inkluder størrelse.
- Følger tilleggsutstyr som hjelm, pedaler, verktøy etc. med så skriv det.
- Vær rask med å svare på forespørsler.