Leietaker


Dette er reglene for leieforhold, og alle leietakere og utleiere må bekrefte disse før det tillates leie. 
Avtaler om forlengelse av utleieforhold eller avtaler om leie som ikke går igjennom leiesykkel.no omfattes ikke av disse reglene og gjøres på eget ansvar.
LEIETAKER
Hvordan finne en leiesykkel?
Søk i de områdene du ønsker å leie sykkel, og gjerne med filter på ønsket sykkeltype. Når du har funnet noen aktuelle sykler anbefaler vi å sende melding til utleier å høre om det passer. Send gjerne melding til flere utleiere å velg den som passer ditt ønske best. Alternativt booker du tid direkte i kalenderen til sykkelen, og betaler. Du mottar umiddelbart ordre og betalings bekreftelse. Deretter må du og utleier bli enige om overleverings sted og tidspunkt.
Hva skal jeg ta med ?
Trenger jeg ta med hjelm, pedaler, lys og lås ?
Dersom utleier ikke har beskrevet at dette følger med må du anta at det ikke gjør det. 
Det skader uansett ikke å sende utleier en melding å spørre.
Skade på sykkel
Normal slitasje under bruk er forventet, og dekkes av leiesummen. Leietaker forplikter seg til fullt ut å erstatte ødelagte deler eller bekoste reparasjoner ved behov. Leietager er også fullt ut ansvarlig for skader påført andre eller andre sin eiendom når sykkelen disponeres. Har du et større uhell anbefaler vi deg å kontakte utleier for en evt. reparasjon.
Hvordan ta vare på sykkelen?
Når man leier en sykkel via leiesykkel.no oppfordrer vi deg til å behandle sykkelen minst like godt som om det var din egen. Ikke sett den fra deg ulåst, men ta den med inn i varmen bak en låst dør om kvelden. Har den blitt skitten etter en lang tur i skogen, så gi den en kjærlig vask.
Tyveri 
Det stjeles sykler i Norge hver dag, og det kan også skje når man leier en sykkel. Skulle uhellet være ute må du umiddelbart ta kontakt med utleier, og tyveriet må politianmeldes snarest.
Overlevering
Sted og tid for overlevering av sykkelen avtales direkte mellom utleier og leietaker når betalingen er bekreftet. For å redusere risikoen for tyveri anbefaler vi deg ikke å legge adressen din tilgjengelig når du lager en annonse, men det er påkrevd at du velger sted/by. Et utleie døgn er 24 timer.
Dersom du som utleier bryter avtalen med leietaker vil utleier bli krevd for 50% av leiebeløpet som erstatning til leietaker. Utleier som ikke oppfyller avtaler kan og vil bli fjernet fra leiesykkel.no.  
Betaling
Leietaker blir trukket leiesummen når du bestiller leie av sykkel.
leiesykkel.no overfører leiesummen til utleier 3 dager etter leieforholdet er startet. 
Dette gir deg sikkerhet om at sykkelen utleveres etter avtale. Skulle du oppleve ut utleier ikke kommer som avtalt må du umiddelbart kontakte oss på support@leiesykkel.no
Vi kan da stoppe den avtalte betalingen, og forsøke å finne en tilsvarende sykkel kjapt. Vi tilbyr betaling med VISA, MasterCard, PayPal og Apple Pay.
PayPal
Vi benytter PayPal som betalings verktøy, de er en ledende global betalingstjeneste med over 192 millioner brukere over hele verden. De tilbyr kostnadsfri etablering av konto, og man kan enkelt knytte betalingskort til sin PayPal konto.  
Depositum 
Som utleier kan du kreve depositum av leietaker. Har du en sykkel som er veldig kostbar kan dette være lurt. Det er viktig at du beskriver denne forventingen i annonseteksten, og helst antyder sum. Leiesykkel.no involverer seg ikke i dette, slik at avtale om depositum gjøres direkte mellom utleier og leietaker.
Regler for kansellering av bookinger:
Ved kansellering av en bestilling 5 dager før booking returneres hele leiebeløpet.
Ved kansellering av en bestilling 2-5 dager før booking returneres 50% av leiebeløpet.
Ved kansellering av en bestilling mindre enn 2 dager før booking returneres ikke leiebeløpet.